De mooiste overwinningen van Feyenoord op Ajax in de Klassieker

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De wedstrijd waar iedere Ajax- en Feyenoord-fan jaarlijks naar uitkijkt. Spanning, sensatie, goals en bikkelharde duels op het veld: de Klassieker heeft het allemaal. Dit zijn de mooiste overwinningen van de Rotterdammers op aartsrivaal Ajax.

Feyenoord - Ajax 6-0 7 april 2024 - Eredivisie

Op 7 april 2024 slaagde Feyenoord er in om Ajax de grootste nederlaag in de geschiedenis van De Klassieker toe te brengen. Bij rust stond er al 3-0 op het scorebord en na rust werd deze score uitgebreid naar een 6-0 eindstand. Bekijk hier alle doelpunten.

Ajax - Feyenoord 0-4 27 september 2023 - Eredivisie

Feyenoord walste in de eerste ontmoeting van het seizoen 2023/2024, compleet over Ajax heen. Bij een 0-3 tussenstand werd de wedstrijd gestaakt. In het restant van de wedstrijd liep de score nog op tot 0-4. Santiago Gimenez was de grote man door drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Paixao was ook trefzeker voor Feyenoord.

(Tekst gaat verder onder de video)

Feyenoord - Ajax 6-2 27 januari 2017 - Eredivisie

Op 27 januari 2019 werd Ajax helemaal stukgespeeld in De Kuip en verloor het met maar liefst 6-2. Robin van Persie wist twee keer tot scoren te komen en was de grote man bij Feyenoord.

Feyenoord - Ajax - 1-0 - 28 oktober 2015 - KNVB Beker

In de strijd om de KNVB Beker treffen Feyenoord en Ajax elkaar al in de derde ronde. Het is diep in de blessuretijd als Feyenoord een vrije trap krijgt op een gevaarlijke plek, nadat er in de eerste 95 minuten geen enkel doelpunt tussen beide ploegen gevallen. Karim el Ahmadi draait de bal de zestien in en een paar seconden later ligt hij in het net. Ajax-verdediger Joël Veltman helpt aartsrivaal Feyenoord een ronde verder door de bal in het eigen doel te werken. Een overwinning die veel Feyenoord-fans niet snel zullen vergeten. De Kuip ontploft.

Feyenoord - Ajax - 4-2 - 29 januari 2012 - Eredivisie

Het duel van John Guidetti. De Zweedse huurling van Manchester City maakt zich deze dag onsterfelijk in Rotterdam-Zuid door een hattrick te scoren tegen aartsrivaal Ajax. Feyenoord wint met 4-2 en Guidetti is de held.

Ajax - Feyenoord - 1-2 - 28 augustus 2005 - Eredivisie

De honderdste editie van de Klassieker wordt door de Rotterdammers gewonnen op het veld van Ajax, tot op de dag van vandaag de laatste overwinning van Feyenoord in de ArenA. En hoewel het al ruim twaalf jaar geleden is, zal iedere Feyenoord-fan met plezier terugkijken op deze zege. Doelpunten van Salomon Kalou en Dirk Kuyt.

Feyenoord - Ajax - 1-0 - 30 november 2003 - KNVB Beker (Amstel Cup)

In 2003 treffen beide ploegen elkaar in de halve finale van de KNVB Beker (toen nog Amstel Cup) en wint de ploeg uit Rotterdam-Zuid dankzij een doelpunt van Paul Bosvelt. Feyenoord verliest later in de finale van de beker met 4-1 van FC Utrecht.

Ajax - Feyenoord - 2-3 - 8 augustus 1999 - Johan Cruijff Schaal

De strijd om de Johan Cruijff Schaal gaat in 1999 tussen Ajax en Feyenoord, in de ArenA. Deze Klassieker wordt in een spectaculair duel met 2-3 gewonnen door de Rotterdammers, mede dankzij vroege doelpunten van Jon Dahl Tomasson en Bonaventure Kalou. Patrick Paauwe scoort in de slotfase van het duel de winnende, waardoor Feyenoord de schaal mee naar huis mag nemen.

Ajax - Feyenoord - 1-3 - 17 mei 1987 - Eredivisie

Deze versie van de Klassieker vindt plaats in het Olympisch Stadion en wordt door de Rotterdammers met 1-3 gewonnen. Aron Winter maakt in dit duel een eigen doelpunt, René Hofman en Mario Been zorgen voor de twee andere Rotterdamse doelpunten.

Feyenoord - Ajax - 4-1 - 26 februari 1984 - Eredivisie

Het duel tussen Feyenoord en Ajax op 26 februari 1984 is de derde Klassieker in nog geen maand tijd. De overige twee duels waren in de KNVB Beker. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en de return wordt met 2-1 gewonnen door de Rotterdammers. Eind februari boekt Feyenoord de grootste zege van de drie duels in februari en wint het met 4-1 in de eigen Kuip.

Feyenoord - Ajax - 2-0 - 17 september 1972 - Eredivisie

Beelden van een Klassieker in een kletsnatte Kuip. Op 17 september 1972 treffen de aartsrivalen elkaar in Rotterdam en wint Feyenoord dankzij twee doelpunten van Theo de Jong.