Spelerspaspoort: Feyenoord-aanwinst Yankuba Minteh (profiel)

Eerder werd bekend dat Feyenoord Yankuba Minteh voor één seizoen gaat huren van Newcastle United. De aanvaller uit Gambia komt met zijn jonge leeftijd van 18 jaar pas net kijken in het betaalde voetbal, maar liet in zijn debuutseizoen al genoeg zien om interesse te wekken van Newcastle United en Feyenoord. Voetbalflitsen deed onderzoek naar de nieuwste aanwinst van de Rotterdammers.

Yankuba Minteh Moat werd op 22 juli 2004 geboren in Gambia. De aanvaller werd in 2022 vanuit de jeugd van het Gambiaanse Steve Biko door het Deense Odense BK naar Europa gehaald. Op 10 september 2022 maakte hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor de club uit Denemarken. In zijn debuutwedstrijd mocht Minteh bij een stand van 1-1 tegen FC Kopenhagen nog een aantal minuten meedoen en werd hij de man van de wedstrijd door het winnende doelpunt (2-1) te scoren.

Debuutseizoen

Vanaf dit moment speelde Minteh zich in de kijker. Met zijn snelle acties op de flank werd hij een genot om naar te kijken. Minteh kan op zowel rechts- als linksbuiten uit de voeten. In totaal sloot de jonge aanvaller zijn debuutseizoen af met zes doelpunten en zeven assists in 21 wedstrijden. Tevens werd Minteh al opgeroepen voor de nationale ploeg van Gambia, maar moet hij nog wachten op zijn debuut.

(Tekst gaat verder onder de video)

Miljoenentransfer

Na zijn uitstekende debuutseizoen klopte Newcastle United aan bij Odense BK. De Deense en de Engelse club bereikten een akkoord met elkaar over een transfersom van zeven miljoen euro. Feyenoord heeft vervolgens meteen een akkoord bereikt om Minteh tot medio 2024 te huren van de Engelse club. Bij de Rotterdammers hoopt Minteh meer ervaring op te doen alvorens hij in de Premier League gaat spelen.

Ook interessant