Van Nistelrooij verwacht glansrijke toekomst voor ex-PSV'er: "Hoort thuis bij Real Madrid"

Ruud van Nistelrooij, momenteel niet werkzaam voor een voetbalclub, is nog altijd lyrisch over één van de spelers met wie hij gewerkt heeft. De oefenmeester was tijdens zijn PSV-periode ook al enorm enthousiast over Xavi Simons en dat is na zijn vertrek zeker niet minder geworden.

Dat wordt héél duidelijk nadat Van Nistelrooij een interview met Voetbal International afsloot. Simons speelde één seizoen in het rood en wit van de Eindhovenaren en verdiende daardoor een transfer terug naar Paris Saint-Germain, om vervolgens verhuurd te worden aan RB Leipzig.  "Ik zeg altijd tegen Xavi dat hij ooit speler van Real Madrid wordt. Maar daar moet hij wel aan wennen, haha."

Simons naar Real Madrid?

De Oranje-international was door zijn vroege vertrek naar FC Barcelona nagenoeg uit het zicht verdwenen van de Nederlandse voetbalfans, totdat PSV hem ineens overnam van de Franse grootmacht. "Ik vind dat Xavi thuishoort bij Real Madrid. Ik denk dat het zijn... Hoe zeg je dat? Dat zijn destiny daar is." Onder Van Nistelrooij groeide de Nederlander uit tot diamant van de Brabantse club.

"Op dit moment spelen bij Real de grootste talenten ter wereld. Bellingham, Rodrygo, Vinícius, Camavinga, Tchouaméni. Daar komt misschien Mbappé nog bij. Daar hoort Xavi ook gewoon tussen. Xavi heeft in elk geval de drive, de mindset en de kwaliteiten om het te halen", besluit Van Nistelrooij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers