PSV trok stekker uit komst verdediger: "Kregen gevoel dat hij niet wilde"

PSV heeft zich deze zomer op verschillende posities versterkt, maar als het aan de Eindhovenaren had gelegen was Armel Bella-Kotchap niet de verdediger die gekomen was. Algemeen directeur Marcel Brands vertelt in een interview met Voetbal International dat Davinson Sánchez de voorkeur genoot.

De houding van de Colombiaan was echter dusdanig storend dat PSV besloot om de onderhandelingen te stoppen en door te schakelen naar een andere kandidaat. "Sánchez was de enige bij wie we het gevoel kregen dat hij zelf niet heel graag wilde. Qua salaris leek het haalbaar, maar alle andere spelers met wie we in gesprek gingen, maakten bij hun toenmalige club snel duidelijk dat ze naar PSV wilden. Ze dachten goed mee om de deal mogelijk te maken, bijvoorbeeld door bepaalde voorwaarden te laten vallen", vertelt hij aan VI.

"Bij Sánchez ging het anders. Daarom maakten we de keuze om daar niet aan te blijven trekken en Armel Bella-Kotchap te huren". Ondanks wat vragen om een defensieve versterking in de winterstop, door het uitvallen van Bella-Kotchap, lijkt die er niet te komen. "Ik ben geen voorstander van januaritransfers. Zo’n speler heeft geen voorbereiding en moet er meteen staan. Vandaar dat we een jaar geleden alleen huurden. Het transferpotje bewaarden we voor directe, liefst Nederlandse versterkingen in de zomer", besluit hij.

Drukke transferzomer

Vorig jaar vertrokken Cody Gakpo en Noni Madueke tussentijds naar de Premier League en dat had een negatieve weerslag op de resultaten van PSV in de competitie. Door geen vervangers te halen, hadden de Brabanders in de zomer financiële slagkracht op de transfermarkt. Jerdy Schouten, Noa Lang, Ricardo Pepi en Hirving Lozano werden voor een forse zak geld naar het Philips Stadion.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers