Ajax-huurling hoopt nog altijd Real Madrid te halen: "Beetje geluk nodig"

Zijn carrière zag er zo rooskleurig uit. Owen Wijndal begon bij AZ, werd daar een vaste kracht en later zelfs aanvoerder. Een stap naar Ajax leek hem alleen maar windeieren te gaan liggen, maar niks bleek minder waar. Momenteel wordt de linksback door de Amsterdammers verhuurd aan Royal Antwerp. Toch droomt Wijndal zelf nog altijd van de wereldtop in het voetbal.

Eerder heeft hij namelijk weleens aangegeven voor Real Madrid te willen spelen. Dat lijkt nu erg lastig voor Wijndal. "Dat heb ik weleens geroepen, ja. Maar goed, een carrière verloopt nooit rechtlijnig natuurlijk. Ik ging van AZ naar Ajax, dat momenteel in een erg lastig periode zit. Ik ben officieel ook nog altijd lid van de club hè en ik heb er geen spijt van dat ik die stap toen gezet heb. Maar om bij een club als Real te spelen, moet je alle aspecten van het voetbal beheersen", zo vertelt hij aan Not so frequently asked questions.

"De beste spelers van de wereld zitten daar. Dat niveau, daar zit ik nu best ver van, dat besef ik wel. Maar dat neemt niet weg dat ik geloof dat ik intrinsiek de kwaliteiten heb om het ooit te bereiken. Alleen, er is ook een beetje geluk nodig. De wedstrijden in de Champions League zijn op dat vlak cruciaal, want dan kijkt de hele voetbalwereld mee."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers