Ajax ziet 'meest geschikte' kandidaat wegvallen: "PSV zag misschien ook wat er zou gebeuren"

Marciano Vink vermoedt bij Voetbalpraat dat PSV vreesde dat Ajax Marcel Brands zou benaderen en daarom zo snel heeft geschakeld. Maandag werd bekend dat Brands aan het eind van het seizoen Toon Gerbrands opvolgt als algemeen directeur en Vink sluit niet uit dat het vertrek van Marc Overmars daar een rol bij heeft gespeeld. 

"Ik dacht aan Marcel Brands als opvolger van Marc Overmars, want die zou het qua ervaring aan kunnen. Alleen PSV heeft snel gehandeld, die zagen misschien ook wat er zou gebeuren. Het probleem nu is dat iedereen die je nu opnoemt in mijn ogen minder is dan wat er zat. Ik kan nu niet een naam noemen, waarvan ik denk: die kan het zo 1,2,3 overnemen. Elke td die nu instapt, krijgt te maken met een dossier dat er ligt en dat is best wel een zwaar dossier."

De naam van Vink is ook wel eens gevallen als opvolger van Overmars, alleen vindt hij zichzelf daar voorlopig niet geschikt voor: "Het is altijd een eer als je naam wordt genoemd in dit soort gevallen. Alleen is het punt dat Marc Overmars bij Go Ahead Eagles langzaam in die wereld is gekomen. Ajax was op dat moment niet het Ajax van nu. Hij heeft Ajax, samen met Van der Sar en de commercieel directeur, opgebouwd tot wat het nu is. Zou jij als leek, want zo beschouw ik mij op dat gebied wel, daar nu instappen? Dan zal je dus heel snel een soort spoedcursus moeten hebben."

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers