Gravenberch zet WK nog niet uit het hoofd: "Je koppie erbij houden"

Ryan Gravenberch komt vooralsnog weinig aan de bak bij zijn nieuwe club Bayern München. De twintigjarige middenvelder houdt echter hoop op een plaats in de WK-selectie.

"Als ik eerlijk ben, had ik wel meer speelminuten verwacht", zegt Gravenberch bij de NOS over zijn beginperiode in Zuid-Duitsland. "Natuurlijk, je komt bij een grote club en natuurlijk is er dan concurrentie. Maar voor mijn gevoel doe ik het goed, dus ik had wel op meer gehoopt".

Gravenberch stond dit seizoen pas één keer in de basis, in de bekerwedstrijd tegen derdedivisionist Viktoria Köln. In de Bundesliga en in de Champions League krijgt de oud-Ajacied vooralsnog weinig de kans. "Je moet rustig blijven, dan komt je kans vanzelf. Als speler wil je natuurlijk altijd spelen, maar ik denk dat je je koppie erbij moet houden".

Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn huidige selectie geen plek voor Gravenberch. De tienvoudig international blijft desondanks hopen op een plaats in de selectie voor het WK in Qatar, dat over twee maanden van start gaat. "Iedere speler wil naar het WK, dat is een jongensdroom. Misschien als ik meer minuten maak bij Bayern München, dat ik er wel bij zit", aldus Gravenberch.