Higuain moet vrezen voor schorsing na middelvinger

Higuain moet vrezen voor schorsing na middelvinger

Gonzalo Higuaín ging dinsdagavond met Barcelona hard onderuit op bezoek bij Barcelona. De ploeg van de Argentijn verloor met 3-0 in Camp Nou. De aanvallerm moet echter wel rekening houden met een straf na deze wedstrijd, hij stak namelijk zijn middelvinger op naar het publiek van Barcelona. Volgens Italiaanse media gaat de UEFA het incident namelijk onderzoeken.

Uitgefloten door publiek
De 29-jarige Higuaín speelde in het met 3-0 verloren Champions League-duel onopvallend en werd na 87 minuten naar de kant gehaald door zijn coach Massimiliano Allegri. De trainer bracht Fabrizio Caligara binnen de lijnen en toen Higuaín in de dug-out wilde gaan zitten, stak hij zijn middelvinger op naar het publiek dat hem vanwege zijn verleden bij Real Madrid uitfloot.

''Hij moet rustiger zijn in dit soort wedstrijden''
Het incident werd niet waargenomen door de arbitrage, maar krijgt dus mogelijk nog een staartje. Allegri legde na afloop de wissel van Higuaín uit: “Higuaín begon goed, maar hij moet wat rustiger zijn in dit soort wedstrijden. Zo nu en dan laat hij het koppie hangen. Je moet mentaal sterk zijn om in dit soort wedstrijden overeind te blijven.”

Bekijk hieronder het moment van de middelvinger: