Schmidt zet Kökcü uit selectie Benfica na interview

Orkun Kökcü, voormalig Feyenoord-speler, heeft recentelijk zijn ongenoegen geuit over zijn situatie bij SL Benfica en de aanpak van coach Roger Schmidt.

In een interview met De Telegraaf deelde hij zijn frustraties over zijn gebrek aan speeltijd en zijn rol in het team. Deze uitlatingen werden echter niet goed ontvangen door de clubleiding en de trainer. SL Benfica en Schmidt hebben snel gereageerd op de kritiek van Kökcü.

Hoogte boete Orkun Kökcü

Volgens Record is de 23-jarige middenvelder uitgesloten van de wedstrijdselectie voor het duel tegen Casa Pia AC. Hierdoor zal hij zijn team niet kunnen ondersteunen in de strijd tegen de nummer elf van de Liga Portugal. Naast het missen van de wedstrijd moet Kökcü ook een geldboete betalen voor zijn uitspraken in de media. Wat de langetermijneffecten van deze straf zullen zijn, blijft nog onduidelijk.

Duurste aankoop Benfica 

Er wordt gespeculeerd dat Kökcü SL Benfica mogelijk al na slechts één seizoen zal verlaten, ondanks zijn recordtransfer van 35 miljoen van Feyenoord. Waarmee hij de duurste speler in de geschiedenis is van Benfica en de hoogste uitgaande transfer bij Feyenoord. Bij Benfica speelde hij negentien wedstrijden en scoorde hij drie doelpunten in de competitie.

Uitspraken Orkun Kökcü

In De Telegraaf zei Kökcü onder meer: “Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn ‘progressieve’ passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie.”

Lees het verhaal over een van de grootste fans van Orkun Kökcü, Willem van Hanegem