BIZAR: Van Marwijk mist tóch WK - Bert per direct weg als bondscoach Saoedi-Arabië

Bert van Marwijk plaatste zich onlangs nog met Saoedi-Arabië voor het WK in Rusland, maar hij is inmiddels al geen bondscoach meer van het land. Dat melden onder meer de NOS, het AD en enkele media in Saoedi-Arabië.

De coach meldt aan de NOS: "Ik ben de onderhandelingen gestopt. Afgelopen week, na de kwalificatie voor het WK, is een aantal mensen uit mijn staf ontslagen. Dat vind ik onacceptabel." Hij moest zich van de bond ook vestigen in het land, maar: "Dat is voor mij niet onderhandelbaar. Ik wil daar niet permanent naartoe." Ook de spelers begrijpen er niets van, vertelt van Marwijk. "Ze vinden het onbegrijpelijk dat ik weg moet. Ze wilden dolgraag met mij naar het WK."

Opvolger al aangesteld

Van Marwijk leidde de Saoedi's naar de tweede plaats (directe WK-plaatsing) in een Aziatische kwalificatiepoule, maar zijn contract bij de voetbalbond liep tot en met de kwalificatiecyclus. Bond en bondscoach gingen vervolgens met elkaar om de tafel met als insteek een langere samenwerking, maar daar is het dus niet van gekomen. De Argentijn Edgardo Bauza zou al zijn aangesteld als Van Marwijks opvolger.