Voormalig PEC Zwolle en Ajax-speler Mustafa Yücedag (53) overleden

Oud-profvoetballer Mustafa Yücedag is maandag overleden in Zaandam. De middenvelder was een bekende speler bij PEC Zwolle en speelde vervolgens voor Turkse topclubs Galatasaray en Fenerbahçe. De Turk is 53 jaar geworden.

PEC Zwolle was voor Yücedag de ideale opstap naar een mooie carrière. De in Gaziantep geboren middenvelder speelde drie jaar in de jeugd bij Ajax, maar kon daar niet doorbreken in de hoofdmacht. Wel speelde hij uiteindelijk één duel in het eerste elftal. In Zwolle kreeg hij wel kansen in de basis en kwam uiteindelijk tot 50 duels, waarna hij naar zijn thuisland Turkije vertrok.

Op Turkse bodem speelde Yücedag niet alleen voor topclubs Galatasaray en Fenerbahçe, maar stond hij onder contract bij Sariyer, voor wie hij liefst drie periodes speelde, en Gaziantepspor. Hij botste vaak met zijn trainers en dat was ook een van de redenen dat hij al op 29-jarige leeftijd stopte met voetballen. Voordat hij dat deed, speelde hij nog negen wedstrijden bij De Graafschap. Ook speelde hij acht interlands voor Turkije. 

In zijn nadagen speelde hij nog voor amateurclub ZCFC uit Zaandam, de plaats waar hij ging wonen en maandag overleed.