Feyenoord zoekt jonge middenvelder met aflopend contract - vijf potentiële targets

Feyenoord heeft met de Amerikaan Cole Basset en Zweed Patrik Walemark twee aankopen gedaan met het oog op de toekomst. Maar de Rotterdammers zijn nog niet uitgewinkeld. Arne Slot wil nog zeker een middenvelder erbij hebben als back-up voor Frederik Aursnes of Orkun Kökcü, zo werd deze week bekend. Voetbalflitsen zet vijf potentiële targets met een aflopend contract op een rij.

5) Antionio Blanco (Real Madrid)

De Spaans jeugdinternational speelt al sinds 2013 bij Real Madrid. De vergelijking werd daar al snel gemaakt met Luka Modric. In oktober nam de Britse krant The Guardian hem op in de lijst van 60 grootste voetbaltalenten geboren in het jaar 2000. Op 18 april 2021 maakte hij zijn debuut voor Los Blancos, tegen Getafe. Blanco heeft een contract tot 2022. Zijn marktwaarde is volgens Transfermarkt.nl vijf miljoen euro.

4) Agustín Almendra (Boca Juniors)

Almendra is afkomstig uit de jeugdacademie van Boca Juniors. Hij debuteerde op 16 april 2018 in de Argentijnse Primera División, tegen Independiente. In zijn eerste seizoen speelde de middenvelder drie competitieduels. In 2015 debuteerde Almendra in Argentinië onder 17. Zijn contract loopt af in 2022, waardoor Feyenoord al contact kan opnemen met Almendra. Volgens Transfermarkt.nl ligt zijn marktwaarde op 4,5 miljoen euro.

3) Magnus Kofod Andersen (Nordsjaelland)

De 22-jarige middenvelder debuteerde op 17 juli 2017 voor Nordsjaelland. Op 18-jarige leeftijd werd hij in dat duel verkozen tot man van de wedstrijd. De centrale middenvelder werd in november 2020 voor het eerst opgeroepen voor Denemarken. Zijn debuut in het nationale elftal heeft hij nog niet gemaakt. Het contract van de middenvelder loopt eind dit seizoen af. Zijn transferwaarde is volgens Transfermarkt.nl 3,5 miljoen euro.

2) Fábio Carvalho (Fulham)

Fábio Carvalho ruilde in 2013 de jeugdopleiding van Benfica in voor die van Balham FC. Een jaar later maakte hij de overstap naar Fulham. Waar hij in mei 2020 een tweejarig profcontract tekende. Carvalho is een aanvallende middenvelder die bij de Engelse club elf duels heeft gespeeld. Daarin maakte hij wel indruk met vier treffers. Hij debuteerde tegen Chelsea in mei 2021. Feyenoord zou Carvalho nodig kunnen hebben als Guus Til aan het einde van dit seizoen vertrekt. De aan Real Madrid gelinkte middenvelder kan gratis worden opgepikt aan het einde van dit seizoen. Transfermarkt.nl schat zijn waarde op 3,5 miljoen euro.

1) Salvatore Esposito (SPAL)

Salvatore Esposito is een controlerende middenvelder bij SPAL. Op 29 juni 2018 nam SPAL hem over van Internazionale, waar hij vier jaar speelde in de jeugdopleiding. In het eerste elftal komt hij nauwelijks aan spelen toe. De teller staat sinds 2018 pas op één optreden in de hoofdmacht. Esposito speelt wel in Italië onder 21. Als back-up van Aursnes én een aflopend contract kan Feyenoord aan het denken zetten om Esposito tot een overstap naar Rotterdam te verleiden. Zijn marktwaarde is volgens Tranfermarkt.nl drie miljoen euro.