Bizar verzoek aan UEFA-bestuurder: "Zorg er please voor dat Ajax - Besiktas wordt uitgesteld"

Besiktas mist dinsdagavond liefst acht belangrijke spelers als het in de Champions League aantreedt tegen Ajax en dus komt het duel op een zeer ongunstig moment voor de Turkse kampioen. Dat vinden ze bij de Turkse televisie ook en dus doet presentator Ertem Sener vrijdagavond een opmerkelijke oproep...

Hij richt zich tot het Turkse UEFA-bestuurslid Servet Yardimci en roept op om het duel uit te stellen, al doet hij dit wel met een knipoog: "UEFA-bestuurder Servet Yardimci, zorg er alsjeblieft voor dat Ajax - Besiktas wordt uitgesteld!"

Analist Fatih Dogan voorspelt ook dat het een bijzonder lastig duel voor Besiktas gaat worden: "Donkere wolken pakken zich samen boven Besiktas. President Ahmet Nur Çebi en vicevoorzitter Emre Kocadag bekijken de lijst met afwezigen en denken: laten we inwoners van Istanbul offeren voor een betere gezondheid van onze spelers. Het zou me niks verbazen."

In Turkije leven ze dus met weinig vertrouwen toe naar het duel in Amsterdam... Ajax won het eerste Champions League-duel met 1-5 van Sporting, terwijl Besiktas begon met een 1-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund.

Feyenoord-doelman vertrekt