Timber geeft eerste interview als Arsenal-speler: "Toen mijn zaakwaarnemer belde, kon ik het eerst niet geloven"

Jurriën Timber is de nieuwe verdediger van Arsenal, dat maakt de club uit Noord-Londen donderdag bekend via de officiële kanalen. In zijn eerste interview bij de club gaat Timber in op zijn keuze voor Arsenal, zijn liefde voor de club en op zijn beste positie.

"Arsenal is een erg grote club, dus toen ik voor het eerst over de interesse hoorde werd ik direct erg blij", vertelt een enthousiaste Timber. "Toen mijn zaakwaarnemer me belde kon ik het eerst niet eens geloven." Uit een inmiddels veel verspreid clipje uit een oud interview met Timber blijkt dat Timber al langer fan is van de Britse club. Volgens de ex-Ajacied ontstond dit door zijn broers: "Zij waren Arsenal-fans en ik vond het geweldig om de club toen te zien spelen."

Wanneer Timber gevraagd wordt naar zijn beste positie, geeft hij aan erg veelzijdig te zijn: "Voor mij maakt dat niets uit. Ik kan centraal achterin spelen, maar ook als vleugelverdediger of zelfs op het middenveld." Mikel Arteta is het daarmee eens, aldus de verdediger. "We zitten tot nu toe op dezelfde pagina." Bij Arsenal zal Timber de concurrentie aangaan met onder andere Frans international William Saliba. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers