De Mos geeft PSV-ster advies: "Hij heeft laten zien dat hij er nog niet helemaal klaar voor is"

Blijf PSV: dat advies geeft Aad de Mos aan PSV-uitblinker Xavi Simons donderdag. De aanvallende middenvelder kan deze zomer voor een bedrag van zes miljoen euro terugkeren bij zijn oude club Paris Saint-Germain, maar de oud-trainer adviseert hem om nog een tijdje in Eindhoven te blijven. "Tussen de grote veddettes zie ik hem nog niet zoveel wedstrijden spelen als bij PSV."

Simons was dé uitblinker van PSV afgelopen seizoen. In 34 Eredivisie-wedstrijden voor de Eindhovenaren kwam Simons negentien keer tot scoren. Ook was hij bij acht doelpunten betrokken als aangever. Ondanks deze geweldige cijfers van Simons, is De Mos kritisch op de spelmaker: "Hij heeft laten zien dat hij er nog niet helemaal klaar is. Tegen Italië en Kroatië was hij bijvoorbeeld nog niet geweldig", legt de analist uit tijdens het video-item De Stalen Snor van Soccernews.

"Hij is er nu nog te jong voor, denk ik", vertelt De Mos wanneer hem gevraagd wordt naar de onderbouwing voor zijn advies. "Hij moet eerst bevestigen wat hij bij PSV heeft gedaan komend seizoen. Daarna heeft hij nog genoeg tijd om bij een grotere club te spelen." Een eigenschap van Simons die bij de oud-trainer van Ajax goed in de smaak valt is zijn doorzettingsvermogen. "Dat siert hem wel. Ik kan me een training herinneren van na een bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Spelers die in actie waren gekomen, konden daar uitlopen. Simons ging daarbij op een bal zitten om naar zijn collega's te kijken. Hij ging pas naar binnen toen de rest ook naar binnen ging."

Feyenoord-doelman vertrekt