SC Heerenveen doet wenkbrauwen fronsen met 'Russisch' uitshirt

Het nieuwe uitshirt van SC Heerenveen, dat donderdag gepresenteerd werd, heeft voor de nodige ophef gezorgd. Velen zien in de mouwen van het tricot de Russische vlag.

"Er zijn mensen die een associatie maken met een situatie in de wereld waar iedereen zich tegen af zou willen zetten. Zeker wij als club ook. Dat zij dit zo zien, vinden wij heel vervelend en niet leuk", reageerde Martin Koopman, commercieel directeur van SC Heerenveen, donderdag tegenover Omrop Fryslân op de ontstane kritiek. "Maar ik zie een mouw met onze kleuren van de club en de enige vlag waar ik aan denk, is de Friese vlag".

De Friese club is niet van plan het tenue, dat een ode is aan het uitshirt van SC Heerenveen in het seizoen 1993/1994, aan te passen. Koopman: "Met een uitshirt kan je je een beetje uitleven. Wij zijn er trots op dat we al dertig jaar onafgebroken in de eredivisie spelen. Gelukkig krijgen we ook veel positieve reacties en vinden sommigen het zelfs het mooiste shirt ooit. Die balans moeten we dan maar vinden".

Op sociale media is de lancering van het nieuwe uitshirt onderwerp van gesprek. Velen vinden het ongepast, terwijl sommigen de draak ermee steken. Een greep uit de reacties...

Ook bij PEC Zwolle ontstond commotie na de lancering van wedstrijdkleding voor komend seizoen. De supporters van de Overijsselse club vonden dat de kleuren van het keeperstenue veel weg hadden van die van aartsrivaal Go Ahead Eagles. Een dag na de presentatie is de kledij aangepast.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers