Real Betis op Nederlandse toer: Cocu topkandidaat, Weghorst en Vilhena op lijstje

Phillip Cocu wordt komend seizoen mogelijk de nieuwe trainer van Real Betis. De Spaanse club neemt na dit seizoen mogelijk afscheid van trainer Quique Setién, en Cocu zou een goede kans maken om zijn opvolger te worden. Dat meldt Mundo Deportivo dinsdagavond. 

Betis neemt na dit seizoen een beslissing over de toekomst van Setién. Na een goede start van het seizoen is Verdiblancos inmiddels afgezakt naar de tiende plek in de competitie en lijkt het Europees voetbal mis te lopen. Neemt de club uit Sevilla afscheid van de 60-jarige Spanjaard, dan komt Cocu in beeld. De voormalig trainer van PSV zit sinds zijn ontslag bij Fenerbahçe in oktober zonder baan. 

Weghorst en Vilhena

Cocu verwelkomt volgend seizoen mogelijk twee Nederlanders bij Real Betis. Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena en Wolfsburg-spits Wout Weghorst staat op de nominatie om de spelersgroep te komen versterken. Vilhena hoopt deze zomer te vertrekken uit Rotterdam. Een komst van Weghorst lijkt minder eenvoudig: hij is bezig aan zijn eerste seizoen in Duitse dienst.