'VVV-Venlo kiest voor assistent van Maurice Steijn als tijdelijke trainer'

VVV-Venlo heeft voorlopig een opvolger gevonden voor Robert Maaskant. Jay Driessen wordt op korte termijn gepresenteerd. De Limburger meldt dat de oud-speler tot de winterstop aan het roer zal staan in Venlo. Assistent-trainer Mark Luijpers gaat hem bijstaan.

De 50-jarige Driessen is geen onbekende in Venlo. Hij speelde zelf tussen 1988 en 1995 voor de club, was tussen 2000 en 2014 jeugdtrainer in Venlo en was tussen 2014 en 2019 assistent trainer bij het eerste elftal. Hij werd gezien als cultuurbewaker van de club. Afgelopen zomer vertrok hij samen met Maurice Steijn naar Al-Wahda, waar de twee al snel werden ontslagen.

Dispensatie
Driessen beschikt niet over de trainerspapieren om als tijdelijke hoofdtrainer aan het roer te staan. De KNVB verleent dispensatie voor vier werken, waardoor VVV de tijd heeft om verder te zoeken naar een geschikte oefenmeester. De dispensatie gaat in vanaf de wedstrijd tegen FC Twente op zondag 24 november, wat dus betekent dat hij het kalenderjaar af kan maken in Venlo.

"Hij is een kind van de club"
"We willen eerst de afwikkeling van de contracten van Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts geregeld hebben", verklaart directeur Marco Bogers tegenover Voetbal International. "Daar zijn we nu mee bezig. Maar het klopt dat we Jay hebben gepolst. Hij is een kind van de club, een tactisch sterke trainer die onder Maurice ook altijd een belangrijke rol heeft gespeeld, iemand van wie wij denken dat hij de groep weer aan de praat kan krijgen."