Officieel: PSV gaat met nieuw thuisshirt terug naar de tijd van Braziliaanse Ronaldo

PSV plaatste maandag en dinsdag foto's van het nieuwe thuisshirt voor volgend seizoen. Heel duidelijk waren de afbeeldingen niet, omdat een deel van het shirt werd bedekt. Toch waren de PSV-fans niet allemaal enthousiast, zo bleek uit de reacties. Maar nu is het dan eindelijk zover: het nieuwe thuistenue, gecreëerd door Umbro, is onthuld. 

De club uit Eindhoven schrijft op de clubwebsite dat het nieuwe tenue is geïnspireerd op het tenue waarin Ronaldo in 1994 doorbrak bij PSV. "Evenals toen is het shirt voorzien van pinstripes zijdelings van de herkenbare rode (vier) en witte (drie) PSV-banen. De volgorde van de strepen wijkt af van de shirts van de voorgaande jaren."

PSV vervolgt: "De designers van PSV en Umbro hebben ervoor gekozen een witte baan in het midden van het shirt op te nemen en de mouwen niet geheel rood te maken, maar te voorzien van een rode en een witte baan. De achterzijde van het shirt bevat een rood vlak waarop rugnummer en spelersnaam wordt weergegeven, terwijl aan de onderkant de strepen doorlopen. De broek is traditioneel zwart en de sokken wit, met rode accenten."