'Ajax denkt aan oude bekende Ki-Jana Hoever'

Ajax zou denken aan de verdiensten van Ki-Jana Hoever. Met het transfervrije vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München moet Ajax op zoek naar een nieuwe rechtsachter. Hoever, tegenwoordig in dienst van Wolves, heeft al een verleden in Amsterdam.

Als we The Athletic moeten geloven, dan denkt Ajax aan een terugkeer van Hoever. Volgens het Engelse medium wil Wolves meewerken met een vertrek. Wolves zou zowel een huurperiode als een definitief afscheid als opties zien. De jeugdinternational is een van de spelers die mag vertrekken uit het Molineux Stadium.

Hoever doorliep tussen 2008 en 2018 de jeugdopleiding van Ajax. Vier jaar geleden maakte de verdediger de overstap naar Liverpool. Daar moest Hoever het vooral doen met wedstrijden in de jeugdelftallen. Zijn teller in het eerste bleef steken op vier optredens. In de zomer van 2020 verkocht Liverpool de talentvolle rechtsachter aan Wolves, dat zo'n tien miljoen euro voor hem over had. In twee seizoenen tijd kwam Hoever vijfentwintig keer in actie voor de Premier League-club.

Of Ajax voor een huurperiode of definitieve transfer gaat, is niet duidelijk. De marktwaarde van Hoever wordt op zo'n zeven miljoen euro geschat. Bij Wolves heeft Hoever nog een contract tot medio 2025.