De Ligt riep zichzelf tot de orde bij Juventus: "Ik wilde weer met zelfvertrouwen op het veld staan"

Matthijs de Ligt noemt een verhaal over een verplicht dieet bij Juventus onzin. Volgens berichten in de Italiaanse media zou de 20-jarige verdediger op een koolhydraatarm dieet zijn gezet door trainer Maurizio Sarri. Ploeggenoten Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon zouden De Ligt daarbij in de gaten moeten houden. 

"Haha, dat is echt een wild verhaal", zegt De Ligt in gesprek met NU.nl. De Oranje-international is niet meer verbaasd over de 'onzinberichten' die hij op het internet en in de media leest. "Soms denk ik wel van: hoezo dit nu weer? Dan heb ik voor mezelf een goede wedstrijd gespeeld, maar dan is het blijkbaar toch weer niet goed genoeg. Maar goed, dat zijn ook maar meningen. Ik moet van mezelf weten wat ik goed en fout doe, en dat weet ik dondersgoed."

Na een moeizaam begin heeft De Ligt zijn draai in Italië gevonden. "De belangrijkste les die ik tot nu toe geleerd heb bij Juventus, is dat je zelfvertrouwen moet hebben. Ik merkte in het begin aan mezelf dat ik er heel erg mee bezig was om geen fouten te maken. Dat moet je natuurlijk juist nooit doen. Zo heb ik nooit gespeeld. Daar lag de focus in de eerste weken te veel op."

Weer met zelvertrouwen op het veld 

De Ligt geeft toe dat hij in zijn eerste wedstrijden voor Juventus met minder zelfvertrouwen op het veld stond dan bij Ajax. Inmiddels heeft hij zijn zelfvertrouwen teruggevonden. "Na de wedstrijd tegen Atlético Madrid heb ik mezelf als het ware tot de orde geroepen", zegt hij. "Ik wilde weer met zelfvertrouwen op het veld staan. Dan gaat er misschien weleens iets fout, maar dan weet ik zeker dat het in elk geval beter gaat dan voorheen. Sindsdien is de stijgende lijn wel ingezet."