Italiaanse media enthousiast over 'muur' De Ligt, Ronaldo slechtste van het veld tegen AC Milan

Juventus won zondagavond in eigen huis van AC Milan met een magere 1-0. Supersub Paulo Dybala was verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

De Ligt startte in de basis en mocht ook negentig minuten blijven staan. De Nederlander kreeg een 6 van zowel Tuttomercatoweb als Calciomercato. "Doorgaans wist hij zijn duels met Krzysztof Piatek te winnen en kwam hij er goed uit. Het was niet zijn beste wedstrijd en hij was niet optimaal geconcentreerd, al ging het wellicht wat makkelijk tegenover Piatek", schrijft het Italiaanse FOX Sports.

TuttoJuve was meer onder de indruk en geeft De Ligt het hoogste cijfer, een 7. "Er is niks mis. Hij was een onverslaanbare muur voor AC Milan, die iedere aanval op het strafschopgebied van Juventus wist af te slaan."

Ronaldo bar slecht

Cristiano Ronaldo, die na 55 minuten gewisseld werd, kwam er iets minder goed vanaf. De Portugees krijgt van dezelfde kranten een 4.5 (!) voor zijn optreden tegen de Rossoneri. "Waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van Ronaldo bij Juventus. Hij miste praktisch alles."

"De afgelopen maand heeft Cristiano een probleem met zijn knie. Het heeft invloed op zijn kunnen en speelt momenteel niet op zijn best", zegt Sarri na afloop tegen Italiaanse media. Wat hier van waar is weet niemand precies. Maar de fans geloven hier niks van en denken dat de vijfvoudig Champions League-winnaar een flinke vormdip heeft. 

De aanvaller liep na zijn wissel gelijk het veld af en verliet zelfs het stadion vóór de wedstrijd al was afgelopen. "Het is niet meer dan normaal dat een speler geïrriteerd raakt als hij het veld moet verlaten, al helemaal als hij er zo hard voor heeft gewerkt om wel te kunnen spelen."

Had Ronaldo echt last van zijn knie?