'Bizar scenario lonkt door Ciara: Clubs moeten mogelijk vier duels in acht (!) dagen spelen'

Terwijl voor FC Emmen - FC Twente en Sparta Rotterdam - ADO Den Haag al een inhaaldatum werd gevonden (dinsdag), is dit voor de andere twee duels die zondag werden afgelast nog niet het geval. De KNVB zit nog altijd flink in zijn maag met FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord, zo laat NU weten.

Door de overvolle kalender van met name AZ en Ajax bestaat de kans dat één van de vier ploegen vier wedstrijden in slechts acht (!) dagen moet spelen. De regel is namelijk dat er tussen twee wedstrijden minimaal 48 uur moet zitten. Dus is het mogelijk dat één van de ploegen op zaterdag, dinsdag, donderdag en zondag moet spelen. De bond sluit dit niet uit, al zou het een stuk gemakkelijker worden als AZ en/of Ajax worden uitgeschakeld in de KNVB Beker. Nadeel is echter wel dat ook Feyenoord en FC Utrecht nog in het bekertoernooi zitten.

"Het wordt een hele puzzel, onze competitieleider Heinrich Welling kijkt er momenteel naar. Het is wenselijk om de wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. Maar als er geen ruimte is, dan is er geen ruimte," laat een woordvoerder van de KNVB weten.