AZ plaatst zich met speels gemak voor tweede voorronde Conference League

AZ heeft zich zondagmiddag verzekerd van een plek in de tweede voorronde van de Conference League. De Alkmaarders rekenden in de finale van de play-offs af met Vitesse.

Vangelis Pavlidis opende al in de derde minuut de score voor AZ. Tien minuten later verdubbelde Tijjani Reijnders de voorsprong met een heerlijke afstandsknal. Vlak voor rust maakte Dani de Wit de 3-0, waardoor Vitesse minimaal twee keer moest scoren om een verlenging af te dwingen.

Doelpunt van Dani de Wit (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Reijnders maakte aan het begin van de tweede helft zijn tweede van de middag, waardoor het pleit beslecht was voor Vitesse. In de slotfase bepaalde Jesper Karlsson met twee treffers de eindstand op 6-1.

AZ weet op 15 juni wie de tegenstander is in de tweede voorronde van de Conference League. De voorrondes vinden plaats op donderdag 21 en 28 juli.