Ajax wil aanval wederom versterken en maakt werk van 'nieuwe Kvaratskhelia'

Ajax is in de laatste dagen van de transferperiode druk bezig om hun aanval te versterken. Nu Mohammed Kudus is verkocht aan West Ham United zoekt Sven Mislintat naar een nieuwe publiekslieveling. Wat eerder slechts een Almada-alternatief was, lijkt nu toch een serieuze optie, want Ajax maakt werk van Georges Mikautadze.

Concrete gesprekken gaande

De Telegraaf meldde zaterdag dat Mikautadze in beeld is bij Ajax en dat er contact is gelegd met zijn club FC Metz. Inmiddels is dat contact doorgepakt naar concrete gesprekken met de zaakwaarnemer van de Georgiër. Het idee is dat er snel duidelijkheid komt of een transfer van Mikautadze een mogelijkheid is voor zijn Franse club en voor de entourage van de Georgiër zelf.

In juli stelde Metz een vraagprijs van twintig miljoen euro voor Mikautadze, maar volgens Transfermarkt heeft de aanvaller een marktwaarde van tien miljoen. Het lijkt er op dat Metz zijn vraagprijs naar beneden zal moeten bijstellen nadat geen enkele club geïnteresseerd bleek om deze transferperiode twintig miljoen te betalen. Wat Ajax overheeft voor de spits is onduidelijk.

Goede cijfers

Vorig seizoen viel Mikautadze op door 23 keer te scoren in 37 wedstrijden. Hij was daarmee een groot onderdeel van de promotie van Metz naar de Ligue 1. Het voordeel van Mikautadze is dat hij op meerdere aanvallende posities inzetbaar is. De aanvaller kan zowel als aanvallende middenvelder, spits als links- of rechtsbuiten voetballen. Eerder werd hij door analisten van Voetbal International vergeleken met Napoli-revelatie Kvicha Kvaratskhelia.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers