Feyenoord-clubarts Casper van Eijck zet vraagtekens bij besluit kabinet om fans te weren

Feyenoord-clubarts Casper van Eijck baalt van het besluit van het kabinet om de komende weken voetbalduels af te werken zonder fans. Van Eijck vindt het een 'makkelijke maatregel' en vraagt zich af of het virus zich in een voetbalstadion makkelijk verspreidt? In gesprek met Voetbal International vertelt hij dat de eerste onderzoeksresultaten hier namelijk niet op wijzen.

"Van alle mensen in de regio die recent besmet blijken te zijn, hebben er slechts vijf bij de GGD aangegeven dat ze tegen FC Twente in het stadion zaten. Dat is geen noemenswaardig aantal. We onderzoeken nu of ze allemaal hetzelfde type virus hebben, want dat zou erop wijzen dat ze in De Kuip besmet zijn geraakt. Maar dat is zeer onwaarschijnlijk."

Dat er voorlopig geen fans aanwezig mogen zijn bij wedstrijden vindt Van Eijck vreemd: "Sporten zonder publiek is een relatief makkelijke maatregel, maar de consequenties zijn enorm. Of het een juist besluit is? Ik ben daarin geen expert, ik kan dat niet goed overzien. En de volksgezondheid staat altijd voorop, laat dat duidelijk zijn. Maar ik weet wel dat het zeer de vraag is of het tot meer besmettingen leidt als je zonder klachten een voetbalwedstrijd bezoekt. Waarop de maatregel gebaseerd is, mag Joost weten. Als je ziet hoe het publiek in De Kuip zich zondag heeft gedragen, ja, dan vind ik dat we juist op de goede weg zijn met mensen bewust te maken wat er allemaal aan de hand is."