'John van 't Schip zit niet op de bank wanneer Ajax tegen PEC Zwolle speelt'

John van 't Schip had één voorwaarde om trainer van Ajax te worden: hij wil bij de bruiloft van zijn zoon zijn op 17 december. De Amsterdammers waren akkoord met deze eis, waardoor de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle zonder Van 't Schip langs de lijn wordt afgewerkt.

Het duel vindt 17 december in de Johan Cruijff Arena plaats. Het zou voor Van 't Schip een weerzien zijn met zijn oude werkgever, maar daar gaat dus een streep doorheen. De kersverse trainer van Ajax moet naar de bruiloft van zijn zoon. "Hij gaat trouwen in Australië en daar moet ik bij zijn, helemaal na het overlijden van mijn vrouw", aldus Van 't Schip tegen de clubkanalen van Ajax. "Dat was een vereiste en betekent dat ik het thuisduel met PEC Zwolle voor de winterstop mis."

Doelstelling van Ajax

Van 't Schip vervolgt het gesprek door ook op de doelstelling van Ajax in te gaan. Hij denkt dat een plek bij de eerste vier in de Eredivisie buiten bereik is. "We moeten een streven hebben waar we snel kunnen zijn. Denk dan aan plek tien, negen of acht. Uiteindelijk moeten we richting de vijfde plaats gaan en wellicht hoger, dat weet je nooit. Maar we moeten niet te hard van stapel lopen. We moeten per wedstrijd kijken en met de duels die komen, kunnen we misschien omhoogkijken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers