Ramalho vol verbazing: "Trauner beter dan mij?"

André Ramalho voelt zich als een vis in het water in Nederland. De verdediger van PSV, die Red Bull Salzburg in mei achter zich liet, staat uitgebreid stil bij de Eredivisie en collega-verdediger Gernot Trauner.

Ramalho laat in gesprek met ESPN weten wat de verschillen tussen Oostenrijk en Nederland zijn. "Dat is moeilijk te zeggen. Als het gaat over de mensen denk ik dat Nederlanders wat opener zijn. Wat betreft het land is er wel een groot verschil".

"In Oostenrijk zijn er veel bergen en hier niet", vervolgt de 29-jarige Braziliaan. "En over de manier van spelen is het nog te vroeg om daar iets over iets te zeggen. Ik heb pas twee wedstrijden in de competitie gespeeld".

Beste speler van Oostenrijk

Trauner, die dit seizoen de overstap maakte van LASK Linz naar Feyenoord, werd onlangs uitgeroepen tot de beste speler van Oostenrijk. "Officieel voor de competitie? Dat weet ik niet, volgens mij niet", vertelt een twijfelende Ramalho. 

"Misschien is het wel zo, want hij was afgelopen jaar wel genomineerd. Hij was sowieso bijna elk jaar de beste verdediger van Oostenrijk. Beter dan mij? Haha, dat is wat iedereen zegt, maar ik weet het niet. Ik denk dat het moeilijk te vergelijken is".

"Ik moet toegeven dat hij het echt heel goed heeft gedaan. Hij was heel belangrijk voor LASK Linz, ook als aanvoerder deed hij het goed. Hij was een sleutelspeler bij de concurrent. Ik ben blij dat ik hem weer tegenkom en tegen hem ga spelen", aldus Ramalho.

André Ramalho PSV over Gernot Trauner Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt