"Vertrek van Tadic bij Ajax misschien wel juiste timing"

Sven Mislintat noemt het vertrek van Dusan Tadic bij Ajax moeilijk. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers denkt tegelijkertijd dat het 'misschien ook wel de juiste timing' is. 

"Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken", vertelt Mislintat in een interview met De Telegraaf. Door het vertrek van Tadic kunnen nieuwe spelers opstaan en stralen, verwacht de 'td' van Ajax. "Branco van den Boomen heeft dat deze voorbereiding al laten zien".

"Benjamin Tahirovic toont aan een persoonlijkheid te zijn en hopelijk volgen anderen", gaat Mislintat verder. "Je kunt geen leiders kopen. Leiderschap groeit. En er zijn ook verschillende soorten leiders: zij die het goede voorbeeld geven, agressieve leiders en degenen die verbinden".

De Duitse voetbalbestuurder ziet het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet. "We hebben drie dingen te doen: hard werken, meer uit de spelersgroep halen dan afgelopen jaar én de selectie versterken met (potentiële) kwaliteitsspelers. Of het uitblijven van aankopen me nerveus maakt? Nee, nee. Maar het is wel lastig, omdat we - op de transfer van Benjamin Tahirovic na - niet proactief kónden handelen. De werkdruk is op dit moment maximaal: veel koffie, weinig slaap, twee mobiele telefoons en vaak op reis".

Ook interessant