Oranje-vrouwen boeken nipte oefenzege op België

De Oranje-vrouwen hebben het eerste duel sinds het EK met een 1-2 overwinning afgesloten. In een oefenwedstrijd moest België er aan geloven. Anouk Dekker en Shanice van de Sanden zorgden voor de doelpunten aan Nederlandse kant.

België 'vervangt' Denemarken
In eerste instantie stond een oefenduel met Denemarken, een weerzien met de tegenstander in de EK-finale, op het programma. Dat ging echter niet door vanwege een arbeidsconflict bij de Denen. Diezelfde dag nog werd in België een nieuwe tegenstander gevonden. Ook op het EK speelden beide landen tegen elkaar en toen wonnen de Oranje-vrouwen ook met 2-1.

Dekker en Van de Sanden scoren
Het team van bondscoach Sarina Wiegman maakte al in de eerst helft het verschil. Dekker opende al vroeg de score uit een corner. Nog voor rust verdubbelde Van de Sanden de voorsprong van Oranje. Tine de Caigny wist vlak na rust nog de aansluitingstreffer te maken voor de Belgen, maar daar bleef het uiteindelijk bij.