‘Grote fouten gemaakt in onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Overmars’

In het onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars in zijn tijd bij Ajax, zijn grote fouten gemaakt. Dat vertelt Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars aan De Telegraaf. Neervoort hekelt het feit dat Overmars niet gehoord is. 

Overmars werd twee weken geleden voor twee jaar geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De straf geldt alleen voor Nederland en dus kan de technisch directeur bij Royal Antwerp gewoon doorgaan. "Het feit dat Marc Overmars op geen enkele wijze in het onderzoek is gekend, is zeer onzorgvuldig. Het minste dat je mag verwachten, is hoor en wederhoor", vertelt Neervoort.  

De Telegraaf heeft informatie over het onderzoek, waarop Neervoort reageert. In het onderzoek-proces is Overmars volgens Neervoort niet geïnterviewd. "Het was nauwkeurig en feitelijk geweest als hij wél was geïnterviewd." Overmars zou ook geen inzage hebben gehad over de conclusies die over hem in het rapport zijn opgenomen.  

Neervoort zou hebben aangedrongen om een ruimte samenvatting te krijgen, maar kreeg slechts anderhalf A4. "De helft daarvan was het briefhoofd van Bezemer & Schubad. Er stond verder dat het gedrag van Overmars wordt bevestigd door de vrouwen en dat Ajax een onveilige werkomgeving was voor vrouwen. Wat er precies wordt bevestigd en door wie, staat niet vermeld. Het is toch gek dat Overmars een onderzoek dat nota bene over hem gaat niet heeft ontvangen?"