Voor welke PSV-spits Schmidt moet kiezen: Zahavi of Vinicius

PSV verwelkomde op de laatste dag van de transferzomer Carlos Vinícius. De Braziliaan kwam op huurbasis over van Benfica en moet de concurrentiestrijd aan gaan met Eran Zahavi. Nu luidt de vraag voor welke spits Roger Schmidt uiteindelijk moet gaan kiezen.

Carlos Vinícius

Met het aantrekken van Vinícius heeft Schmidt er de volgende grote naam bij. De spits speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij Tottenham Hotspur, waar hij in alle competities goed was voor tien doelpunten in 24 wedstrijden. In de zomer van 2019 betaalde Benfica nog zeventien miljoen euro voor de 26-jarige spits.

Eerder kwam Vinícius uit voor Real SC en AS Monaco en heeft hij 146 officiële wedstrijden achter zijn naam staan. In al deze wedstrijden was de spits goed voor 70 doelpunten en 25 assists. Met zijn snelheid en lengte van 1,90 meter is Vinícius een serieus gevaar voor iedere verdediger.

Eran Zahavi

Bij PSV moet Vinícius concurreren met Eran Zahavi, die de eerste spits van Schmidt is. Waar de Duitse oefenmeester vorig seizoen nog met twee spitsen speelde, lijk dat dit seizoen niet meer het geval. Zahavi heeft het dit seizoen op zijn heupen en is in de eerste tien wedstrijden van het seizoen al goed voor vijf doelpunten en vier assists. Tijdens de interlandperiode met Israël kroonde Zahavi zich met een hattrick tot meest scorende profvoetballer (337 doelpunten) uit zijn land. Daarnaast heeft de spits met 29 interlanddoelpunten het record van all-time-topscorer Mordechai Shpigler in vizier.

In het afgelopen seizoen zorgde Zahavi voor zeventien doelpunten en vier assists in 33 wedstrijden voor PSV. Met nog meer ruimte en mogelijkheden om tot scoren te komen, lijkt de spits zijn doelpuntenaantal dit seizoen flink uit te breiden.

Ook interessant