Van der Vaart heeft genoeg gezien: "Hoop dat hij bondscoach wordt"

De prestaties van PSV zijn dit jaar fenomenaal en doordat de Eindhovenaren wisten te overwintering in de UEFA Champions League, met twaalf punten voor staan op achtervolger Feyenoord en nog altijd actief zijn in het bekertoernooi is men ook lyrisch over Peter Bosz.

Die mening deelt ook Rafael van der Vaart, zo maakt hij kenbaar bij de uitzending van Studio Voetbal. Volgens de 109-voudig international is het succes van PSV namelijk te wijten aan de oefenmeester. "Ik denk, en ik ben niet zo van de trainers, maar ik denk dat het aan Peter Bosz ligt. Ik heb ook naar een interview van hem bij PSV TV gekeken. Hoe hij voetbal beleeft en het voetbal wil laten zien aan ons allemaal, dat is uniek."

Bosz liet zich onlangs uit over zijn toekomst en gaf daarin aan dat PSV wellicht wel zijn laatste klus kan zijn in het mondiale voetbal, maar daarna liet de trainer al direct doorschemeren dat hij nog één grote droom heeft: het Nederlands elftal. "Ik hoop ook echt dat hij ooit bondscoach gaat worden. Ik denk dat het echt zijn verdienste is. Hij prikkelt iedereen. Hij kan iedereen tevreden houden. Een Luuk de Jong, een Noa Lang, iedereen. En daarbij presteren", aldus Van der Vaart.