'Bergwijn hoog op verlanglijstje van Premier League-club'

Steven Bergwijn staat hoog op de radar bij West Ham United, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano op X (voorheen Twitter). De Londense club wil de aanvoerder van Ajax deze winter inlijven, mits er voldoende budget beschikbaar is.

Naar verluidt kan Bergwijn bij 'een goed voorstel' vertrekken uit Amsterdam. West Ham United hoopt hiervan te profiteren en de 26-jarige aanvaller naar Londen te halen. The Irons moeten dan wel een aantal spelers verkopen.

West Ham United, de club waar ex-Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus onder contract staan, is niet de enige gegadigde om Bergwijn over te nemen. Volgens Romano hebben meerdere clubs uit de Premier League wel oren naar de komst van de Ajax-captain. Daarnaast is er nog steeds interesse vanuit Saudi-Arabië.

In de zomer van 2022 maakte Bergwijn, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. De buitenspeler heeft sinds zijn terugkeer in Amsterdam de torenhoge verwachtingen (nog) niet kunnen waarmaken. In 65 officiële wedstrijden was hij goed voor 24 doelpunten en negen assists.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers