"Wat Slot bij Feyenoord doet, kan Bosz ook bij PSV doen"

Dick Advocaat snapt dat PSV heeft gekozen voor Peter Bosz om Ruud van Nistelrooij op te volgen als hoofdtrainer. De Eindhovenaren wilden een ervaren trainer, waarmee het kampioenschap behaald kan worden. Advocaat ziet dit gebeuren.

Goede combinatie

"Ik denk dat het een goede combinatie is", aldus Advocaat bij Voetbal International. "Met Marcel Brands en Earnest Stewart heeft hij bovendien echte voetbalmensen die achter hem staan. Bij PSV, Ajax en Feyenoord moet je prijzen winnen een goede werksfeer is daarvoor belangrijk. Dat heb ik zelf ook ervaren in de twee periodes dat ik bij PSV heb gewerkt. Met dit trio moet dat goed kunnen gaan. Dat kan ook zeker met de aanvallende speelstijl van Peter Bosz."

Attractief voetbal

Peter Bosz wordt vaak geroemd om zijn aanvallende spel, maar Advocaat vindt dit enigszins overdreven. "We moeten de zaken ook niet overdrijven. Want je moet niet vergeten dat je bij PSV altijd al meer kwaliteit en balbezit dan de tegenstander hebt. Dus je bent sowieso dominant, dat gaat automatisch. En verder vind ik dat pressen zo’n modewoord is geworden. Het gaat over aanvallen, pressing en dan pas over prijzen winnen. Maar dat laatste moet op één staan en dat moet eerst nog waar worden gemaakt."

Slot en Bosz

"Arne Slot heeft dat bij Feyenoord gedaan en ik denk dat Bosz dit ook kan bij PSV. Ze zijn nu al jaren geen kampioen geworden, maar dat kan ook snel draaien. Met de juiste trainer en de juiste spelers", aldus Advocaat, die ziet dat de selectie nog wel onder handen genomen moet worden. "Dat daarin nog veel moet gebeuren, lijkt me wel duidelijk."