Transferadvies voor Ajax: "Niet voor niets dat hij vaste kern is van Oranje"

De peperdure miljoenenaankopen van Ajax hebben tot dusver nog geen onuitwisbare indruk weten te maken op de Nederlandse en internationale velden. ESPN-presentator Toine van Peperstraten heeft een voorstel gedaan, namelijk om Marten de Roon in te lijven.

De journalist is enorm te spreken over de kwaliteiten van de Oranje-international en is van mening dat zijn prestaties onderbelicht worden door veel clubs en kenners. Hij zet ook zijn vraagtekens bij de bereidheid van De Roon om te vertrekken bij Atalanta. "Die gaat een stabiele subtopper in Italië niet verruilen voor Ajax. De achterban van Ajax zal ook denken: 'De Roon, worden we daar nou zoveel beter van?' Maar ik denk dat hij vaak onzichtbaar goed is."

"Het is niet voor niks dat hij al jaren tot de vaste kern van Oranje behoort. Ik denk dat Ajax wel zo’n speler kan gebruiken", vervolgt Van Peperstraten. Wat hem betreft wordt er ook versterkt op de voorste en achterste linie. "Als je met Hato doorgaat als centrale verdediger, moet je aan de slag met de linksbackpositie. En is er genoeg vertrouwen in Rensch als rechtsback? Het ontbreekt aan heel veel dingen bij Ajax."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers