DONE DEAL: Brian Brobbey definitief terug bij Ajax

Brian Brobbey is definitief terug bij Ajax. Bronnen rondom de Amsterdamse club melden dat de transfer is beklonken, zo meldt De Telegraaf maandagmiddag. De Amsterdammers huren de 19-jarige spits voor een half jaar van RB Leipzig.

Ajax wilde graag een optie tot koop in de deal, maar RB Leipzig wilde daar niet aan meewerken. De terugkeer is dus voorlopig tijdelijk. Rond de zomer zal er op z'n vroegst dus gesproken worden over een mogelijke definitieve overstap. 

Trainer Erik ten Hag wilde Brobbey graag terughalen naar Ajax. Afgelopen zomer vertrok de spits transfervrij naar RB Leipzig. In het begin van 2022 moet Ajax Sébastien Haller missen wegens de Afrika Cup. Met Brobbey zijn de Amsterdammers dus verzekert van de gewenste spits voor onder andere de lastige uitduels tegen FC Utrecht en PSV. 

Directeur voetbalzaken Marc Overmars moest voor de deal wel over zijn eigen schaduw heenstappen. Ajax wil in principe geen transfervrij vertrokken jeugdspelers terughalen, maar zijn verwachte meerwaarde en zijn fantastische karakter trok Ajax over de streep.