'Feyenoord gaat niet akkoord met een eventuele 'dubbele' finale'

De kans bestaat dat de KNVB bekerfinale dit seizoen gaat tussen Ajax en Feyenoord. Hoewel Ajax (tegen FC Utrecht) en Feyenoord (tegen NAC) natuurlijk eerst nog maar moeten zien te winnen in de halve finales, wordt er al wel druk over deze duels heengekeken.

Want.. Ajax-Feyenoord in de finale; het zou zomaar kunnen gebeuren. En de vraag is dan: wat gaat de KNVB doen? Bekend is dat de Klassiekers de laatste jaren zonder uitpubliek worden gespeeld. De laatste bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord in 2010 ging om die reden bij uitzondering zelfs over twee duels.

Ajax-fans welkom?

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, zei vorig jaar februari dat er wat hem betreft fans van Ajax welkom waren geweest als de finale dat seizoen tussen beide rivalen was gegaan. Lees: "Ajax-fans waren welkom geweest bij bekerfinale tegen Feyenoord" Of hij nog steeds achter die woorden van toen staat? 

De KNVB wil nog niet vooruitlopen op de zaken.''De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal. Ajax - Feyenoord is een van de vier mogelijke finales. We moeten met alle scenario’s rekening houden, maar gaan nu niet vooruitlopen op één mogelijkheid, gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi. Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales," schrijft de KNVB.

Dubbele finale

Journalist Jan Dirk Stouten laat op Twitter weten dat Feyenoord niet van plan is om dit keer akkoord te gaan met een finale over twee wedstrijden. ''De halve finales moeten nog gespeeld worden, maar er wordt veel gespeculeerd over een mogelijke finale Feyenoord-Ajax. Na wat belletjes ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord nooit akkoord gaat met opnieuw een ‘dubbele’ finale zoals in 2010."