'Ajacied gaat door een hel in Amsterdam, twee grote clubs geïnteresseerd'

Edson Álvarez is momenteel allesbehalve gelukkig in Amsterdam en dat heeft ermee te maken dat hij momenteel gescheiden leeft van zijn vrouw en kind. De regelgeving van de Immigratie- en Naturalisatiedienst bepaalt namelijk dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd wanneer man en vrouw 21 jaar oud zijn. Dat is de vrouw van Álvarez nog niet en dus moesten zijn vrouw en kind terug naar Mexico. 

Het doet de centrale verdediger, die afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van Club América, veel. In De Telegraaf doet hij zijn verhaal: "Ik bid dat de IND snel met goed nieuws komt. De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino's hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles. Ik wil mijn vrouw en kindje hier. Mijn ploeggenoten van Ajax merken dat en geven me ontzettend veel steun."

Een oplossing leek in de winterstop aanstaande, aangezien er interesse was van clubs 'dicht bij huis', alleen wilde Ajax niet meewerken: "Er waren twee grote Europese clubs die me wilden huren. Uit landen, waar Sofia en Valentina wel onmiddellijk naartoe hadden mogen komen. Maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar en voor mij ook, omdat ik hier nog niet klaar ben. Als je niet speelt, is het juist fijn om thuis te komen en afleiding te vinden bij je gezinnetje. Nu maak ik de deur open van een donker en koud huis. De teleurstelling over mijn reserverol kan ik moeilijk verwerken als ik bij thuiskomst elke dag weer met de afwezigheid van Sofia en Valentina word geconfronteerd."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

'Jan Vertonghen heeft geen zin in concurrentiestrijd met Daley Blind bij Ajax'

Daley Blind twijfelde niet aan terugkeer: "In tegenstelling tot allerlei mensen op televisie"

'Sergiño Dest in de zomer naar Bayern München'

Ajax staat niet per se negatief tegenover BeNeLiga: "Ons doel is structureel aanhaken bij Europese top"

Ongelooflijk! Wéér enorme blunder Bruno Varela voor Jong Ajax, Jong Utrecht vernedert Amsterdammers (VIDEO)

'Nieuwe klap voor ongelukkige Ajacied'

Domper voor Ajax: Joël Veltman moet onder het mes en ligt er maanden uit

Koekoek! Frenkie de Jong stuurt met geniale beweging twee Betis-spelers het bos in

Hugo Borst gaat stuk om interesse in Ajacied: "Van angst doet hij het in zijn luiertje"

Willem van Hanegem laat niets heel van Erik ten Hag: "Dit is zo vreselijk klein"

Pierre van Hooijdonk wijst winnaar van het weekend aan