MVV furieus na duel met 'Jong'-Ajax: "Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?"

MVV verloor maandagavond met 3-0 op bezoek bij Jong Ajax. Het wedstrijdverslag van de club uit Maastricht was hard in de bewoordingen, maar niet over het eigen spel.

De Limburgers waren namelijk niet te spreken over de ploeg die de Amsterdammers ter beschikking hadden. Met Gaaei, Martha, Vos, Fitz-Jim en Mannsverk stonden er toch minstens vijf spelers in de basis die ook (veel) minuten maken bij Ajax en een hoge transferwaarde vertegenwoordigen.

Op de website van MVV sprak de club schande van deze gebeurtenis. "We ruimen op deze plek altijd plaats in voor een wedstrijdverslag. Kunnen we nu weer doen: Ajax was duidelijk  te sterk, scoorde drie keer (1x buitenspel), raakte twee keer de paal, scheidsrechter Puts verzuimde tot ieders verbazing Fitz-Jim tot twee keer toe een rode kaart te geven, na twee identieke zware overtredingen", begint MVV nog over de wedstrijd.

Disrespect

"We kunnen het echter ook hebben over de desinteresse en disrespect van een ‘grote’ club met collega-clubs die het minder breed hebben en vechten voor ieder punt, iedere euro en dus bestaansrecht. Vooral Ajax heeft er een handje aan om gewoon een versterkt Jong Ajax of kunnen we beter zeggen een verzwakt Ajax 1 op te stellen. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Jong Ajax tegen MVV start met een formatie waar teams als Heerenveen, Fortuna Sittard, NEC in de Eredivisie alleen maar van kunnen dromen. Tegen MVV had Jong Ajax afgelopen carnavalsmaandag spelers opgesteld die naar Amsterdam werden gehaald voor rond de 25 tot 30 miljoen euro."

Tot slot eindigt de ploeg uit Maastricht nog met de oproep om Financial Fair Play te handhaven. Hierin spreken zij de hoop uit dat 'de KKD weer een volwaardige competitie wordt.'

Feyenoord-doelman vertrekt