El Ahmadi pikt één Feyenoorder eruit na winst tegen Sparta: "Ik vind hem echt fantastisch"

Feyenoord wint de Rotterdamse derby tegen Sparta (1-3) en profiteert daarmee optimaal van de uitglijder van Ajax tegen Go Ahead Eagles. Santiago Giménez was belangrijk voor de Rotterdammers met de 1-2 en kan sowieso op bewondering rekenen van Karim El Ahmadi: "Ik vind hem echt een fantastische speler. Echt een klasse spits", aldus de voormalig Feyenoord-middelveder bij ESPN

Sparta en Feyenoord gingen de rust in met een 1-1 stand door treffers van Igor Paixão (0-1) en Mica Pinto (1-1). Sparta liet de kans op de voorsprong liggen. Vito van Crooij mistte een strafschop vlak voor rust. Na de rust ging Feyenoord op jacht naar de overwinning. Giménez was al dichtbij, maar mistte een uitgelezen mogelijkheid. Niet veel wist de Mexicaanse spits wel te scoren, nadat hij was weggestuurd door Alireza Jahanbakhsh. El Ahmadi heeft het te doen met de tegenstanders van Giménez: "Die loopacties van hem... Ik zou als verdediger helemaal gek van hem worden, want hij is bijna niet te dekken", aldus de analist, die een gouden toekomst voorspelt voor de Mexicaan. "Als hij blijft, dan zie ik hem volgend seizoen wel meer dan 20 doelpunten maken", aldus El Ahmadi.