Opvallend! Matthijs de Ligt had 'belangrijke rol' bij aankopen Ajax afgelopen zomer

De invloed van de 19-jarige Matthijs de Ligt is op en naast het veld opvallend groot bij Ajax. De aanvoerder is nu al één van de steunpilaren van de Amsterdammers, maar naast het veld levert hij ook een bijdrage. Dit laat De Ligt in een interview met ELF Voetbal weten.

"Laat ik duidelijk stellen dat veel zaken van hogerhand worden bepaald. Maar tijdens gesprekken met de directie krijg je de kans om namens de groep dingen aan te geven en volgens mij is daar gehoor aan gegeven. De belangrijkste taak van een aanvoerder is om het team te versterken. Dit kun je op diverse manieren doen: door de sfeer te verbeteren, de tactiek te verbeteren of door het halen van nieuwe spelers. Op dat laatste vlak was een rol voor mij weggelegd."

Wel voegt De Ligt eraan toe: "Laat ik duidelijk zijn: de beslissing worden van hogerhand genomen, maar het is duidelijk dat je als aanvoerder meer invloed hebt."

Blind en Tadic aanbevolen?

Later in het interview geeft hij aan dat door de komst van Daley Blind en Dusan Tadic het niveau op de training omhoog is gegaan, iets dat hij als bijzonder belangrijk ervaart (om te blijven). Dus het laat zich raden welke spelers De Ligt heeft aanbevolen: "Er waren heel veel geruchten over mijn vertrek, maar toen kwamen Tadic en Blind. Ik had het idee dat het niveau op de training dankzij hen omhoog zou gaan. Dat is wel gebleken, ik vind dat heel erg belangrijk."