5 redenen waarom Ajax Steven Berghuis moet halen

Steven Berghuis werd de afgelopen dagen meerdere keren in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De aanvaller van Feyenoord is al vaker gelinkt aan de landskampioen. Wij zetten vijf redenen op een rij waarom de club uit Amsterdam Berghuis moet halen.

1. Goedkope optie bij vertrek Neres
David Neres zou komende zomer wel eens kunnen vertrekken bij Ajax. De Braziliaan zinspeelt al even op een transfer en de Amsterdamse club zou best wel wat geld kunnen gaan vangen voor de Braziliaan. Er kan veel geld worden besteed aan een opvolger, maar een goedkope optie is ook altijd aantrekkelijk. Berghuis zou zo'n vier miljoen euro moeten kosten, wat zo is betaald door Ajax. Dit geeft Ajax dan voorin weer meer mogelijkheden, wat met het vertrek van Brian Brobbey sowieso niet verkeerd is. Ook Oussama Idrissi, die momenteel gehuurd is van Sevilla, lijkt Ajax komende zomer gewoon weer te gaan verlaten.

2. Oranje international
Berghuis lijkt zich inmiddels ontwikkelt te hebben tot een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller mag regelmatig in de basis beginnen en wist de laatste wedstrijden daarin ook zijn stempel te drukken. 

3. Hij is een winnaar
Dat Berghuis een winnaar is, horen we van veel kanten. Op het moment dat het winnen niet lukt slaan de stoppen wel eens door. Gezien het feit dat Ajax de laatste paar jaar op dreef is zal Berghuis als een vis in het water zijn in Amsterdam. De kans dat er in de hoofdstad prijzen worden geworden is aanzienlijk. 

4. Minder ergenis
De ergenis is bij Berghuis regelmatig van het gezicht af te lezen bij Feyenoord. De Rotterdammers draaien geen goed seizoen en de aanvaller irriteert zich regelmatig aan zijn ploeggenoten. Bij Ajax zal Berghuis in een beter team komen en Champions League gaan spelen. Dat zal ongetwijfeld voor minder irritatie zorgen.

5. Feyenoord-fans pesten
Voor Ajax-fans zou het alleen al leuk zijn om Berghuis te halen, om de Feyenoord-fans te pesten. De sterspeler van de Rotterdammers naar Amsterdam voor slechts vier miljoen euro, dat zou onder de fans met gelach worden ontvangen in de hoofdstad. Gezien het feit dat Antony en Dusan Tadic nog wel even mee lijken te kunnen bij Ajax, zal Berghuis op de bank of op de tribune komen te zitten. Iets wat misschien voor nog meer leedvermaak onder Ajax-fans zorgt.