Hoe goed zijn sterspelers Ajax? "Benfica laat limiet zien van Tadic, Ziyech, Van de Beek en De Jong"

Tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Benfica en Ajax (1-1), werd duidelijk waar het plafond ligt van Ajacieden Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Dat schrijft Wim Kieft zaterdag in zijn column in De Telegraaf. De ex-international was niet heel erg onder de indruk van de Amsterdammers. 

'Of het geluk of volwassenheid is; de ploeg haalt bijna het maximale resultaat tegen Benfica hoewel Ajax het voetballend tot tweemaal toe moeilijk had. De Portugezen gaven geen tijd en ruimte om op te bouwen, zetten agressief druk en dan blijft het moeilijk om je daar onderuit te voetballen. Laat staan attractief te spelen. Je ondervindt aan den lijve dat de weerstand Europees veel groter is dan in de Eredivisie. En dan te bedenken dat het 'maar' Benfica is en geen Manchester City', schrijft Kieft. 

De ex-voetballer van Ajax vindt dat potentiële topspelers zich moeten laten zien in de Champions League, en niet in de Eredivisie. 'Het is leuk om in twintig minuten op een 3-0 voorsprong te komen tegen Heerenveen; tegenstanders als Benfica laten veel beter zien waar de limiet ligt van spelers als Tadic, Ziyech, Van de Beek en De Jong.'