Erik ten Hag neemt duidelijk standpunt in inzake mogelijke Neres-transfer

Erik ten Hag vindt dat David Neres absoluut het seizoen bij Ajax moet afmaken. De trainer van de Amsterdammers weet echter wel dat hij niet die zomaar voor een transfer (naar het Chinese Ghuangzou Evergrande) kan gaan liggen, maar dat hij ook afhankelijk is van de Raad van Commissarissen.

"Op de posities van Max – links centraal en linkback – hadden we mede door de komst van Magallan en de terugkeer van Daley Sinkgraven behoorlijk wat concurrentie, voorin is het dunner. Over dit soort situaties heb ik dagelijks overleg met Marc (Overmars, red.). In dit geval staan we op het standpunt dat David niet weg mag. Wij hebben hem nodig en hij laat nog in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt", aldus Ten Hag tegenover De Telegraaf.

Advies

Ten Hag realiseert zich dat de rvc in het belang van Ajax als bedrijf kan beslissen om Neres toch voor de hoofdprijs te verkopen. "In deze business kunnen er weleens botsende belangen zijn. De rvc moet daar hun verantwoordelijkheid in nemen. Als zij menen Neres te moeten verkopen, dan is dat hun keuze. Als het zou gebeuren, zal ik adviseren dat we een andere goede speler halen."