Ajax-supporter klaagt politie aan na 'buitensporig geweld'

Ajax-fan Rob van Drommelen begint een civiele zaak tegen de politie. De reden daarvan is het buitensporige geweld waarmee hij vorig jaar te maken kreeg voorafgaand aan Ajax - Juventus. Op 10 april 2019 organiseerden de Ajax-supporters een entrada toen de politie Van Drommelen met een waterkanon in zijn gezicht raakte. In gesprek met JBL&G doet hij zijn verhaal. 

Buitenproportioneel

"Ik stond er in mijn eentje, vrij dichtbij, en zal me best wat provocerend hebben gedragen misschien. Maar het is toch wel erg buitenproportioneel om me vanaf zo'n korte afstand dan maar recht in mijn bek te spuiten? Ik had nooit verwacht dat zo'n straal zó hard aan kon komen: ik kreeg het water met zoveel kracht in mijn oog, dat mijn hoofd naar achteren werd geslagen en de straal ook nog mijn tongriem inscheurde en mijn keel zwaar kneusde."

Ruim een jaar na dato heeft de Ajax-supporter er nog altijd last van: "Ik heb tien dagen vloeibaar moeten eten! Ik had een kras op mijn hoornvlies, en nog steeds zie ik, een jaar later, continu een stipje in het zicht van mijn rechteroog. Je gaat er niet dood aan, maar het is wel heel vermoeiend."

De beelden: politie zet waterkanon in voor Ajax - Juventus (1-1)