Deze Nederlandse spelers kwamen ooit uit voor PSG: Xavi Simons en meer

PSV gaat het opnemen tegen Paris Saint-Germain in de UEFA Champions League. Dit seizoen komt er geen Nederlander uit voor de Franse topploeg, maar dat was in het verleden anders. Hier vind je alle Nederlanders die ooit uitkwamen voor PSG. 

Welke Nederlanders hebben voor PSG gespeeld?

In totaal hebben zes Nederlanders voor de Franse club gespeeld, met wisselende successen. 

Georgino Wijnaldum

De meest recente Hollandse actie bij PSG kwam van Wijnaldum, die van juli 2021 tot en met augustus 2022 aan de club verbonden was. In totaal speelde de middenvelder 38 wedstrijden voor de Franse hoofdmacht, hierin was hij drie keer trefzeker en gaf drie assists. Bij PSG won hij het landskampioenschap voor hij vetrok naar AS Roma op huurbasis en later definitief naar Al-Ettifaq. 

Xavi Simons 

Ook Xavi Simons kwam uit voor Paris Saint-Germain waar hij onder contract ligt, al was het slechts elf keer. De aanvallende middenvelder speelde eerder ook in de Onder 19 van PSG. Momenteel is de 21-jarige actief bij RB Leipzig op huurbasis. 

Mitchel Bakker 

Bakker verliet in 2019 Jong Ajax voor PSG, waar hij uiteindelijk twee jaar verbleef. De verdediger speelde uiteindelijk 45 officiële duels voor de Franse ploeg. In die periode won hij één keer het landskampioenschap, twee keer de Franse beker, één keer de Franse League Cup en twee keer de Franse Supercup. 

Gregory van der Wiel

Van der Wiel is de Nederlander met de meeste wedstrijden voor de Franse topploeg. Tussen 2012 en 2016 kwam de verdediger 132 keer uit voor PSG. Hij werd vier keer landskampioen, won twee keer de Franse beker, drie keer de Franse League Cup en één keer de Franse Supercup. Dit maakt Van der Wiel de meest succesvolle Nederlander bij PSG tot op heden. 

Pierre Vermeulen 

Tussen 1985 en 1987 was Vermeulen actief in Parijs. De linksbuiten speelde 56 duels voor PSG en noteerde daarin één doelpunt en één assist. In 1985/86 werd hij landskampioen met PSG. 

Kees Kist 

Ook Kist is een Nederlander die in de jaren 80 uitkwam voor PSG. Hij verbleef één seizoen in Frankrijk, de spits was achttien keer trefzeker in 47 officiële wedstrijden voor PSG. In dat jaar won Kist ook de Franse Beker. 

Benieuwd naar de Champions League wedstrijd tussen de Eindhovenaren en de Parijzenaren? Dit is waar je de wedstrijd tussen PSG en PSV live kan volgen. 

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers