'Ajax komt in zoektocht vervanger Martínez uit bij Feyenoord-target'

Lisandro Martínez staat aan de vooravond van een transfer naar de Premier League. De Argentijn gaat Ajax een hoop geld opleveren en de Amsterdammers zijn inmiddels gestart met het zoeken naar een opvolger. Mykola Matvienko, verdediger van Shakhtar Donetsk, is op de radar verschenen.

Maandag kwam naar buiten dat ook Feyenoord zich wil versterken met de 26-jarige Oekraïner. De Rotterdammers wilden deze week nog in gesprek, maar waren er al achter dat de salariseisen van de verdediger te fors waren voor hen. Ajax wil de kaper op de kust zijn en hoopt zich te kunnen mengen in de strijd om zijn handtekening. Matvienko is een kandidaat om Marínez op te volgen, zo meldt De Telegraaf.

De centrale verdediger heeft voorlopig nog een doorlopend contract tot medio 2025 bij Skakhtar Donetsk en zou voor een bedrag van vijftien miljoen mogen vertrekken. 'Een transfer zou opmerkelijk zijn, omdat de scouting van Ajax de Oekraïense international Matvienko eerder als niet goed genoeg beoordeelde', klinkt het. Het Algemeen Dagblad liet weten dat de 26-jarige international perfect in het profiel van Feyenoord past, maar is het niet zeker of de Stadionclub een transfersom van vijftien miljoen euro kan én wil betalen.