Van Dijk is inspiratiebron voor jonge Premier League-ster: "Ik kijk al jaren met bewondering naar hem"

William Saliba, verdediger van Arsenal, kijkt op naar Virgil van Dijk. De twee centrale verdedigers maken allebei al een tijdje speelminuten in de Premier League en in gesprek met de Daily Mail vertelt de Frans international dat hij fan is van de Oranje-captain.

In 2019 verkaste de Fransman naar de Engelse topcompetitie en na een aantal huurovereenkomsten met clubs uit zijn thuisland is hij er vorig seizoen in geslaagd om een basisplaats te veroveren in de formatie van trainer Mikel Arteta. Zijn afsluiting van het jaar moest hij missen door een rugblessure, maar dat betekent niet dat Saliba uit het veld geslagen is. In de komende jaren wil hij zich verder ontwikkelen en de beste verdediger van de wereld worden.

Om dat doel te behalen, bekijkt Saliba veel beelden van Virgil van Dijk. "Ik kijk al jaren met bewondering naar Van Dijk. Ik ben met name onder de indruk van hoe hij zich staande houdt in één tegen één-situaties", oordeelt de Fransman. "Hij blijft dan heel kalm en geduldig. Zijn crosspasses zijn ook heel goed. Van Dijk heeft alle kwaliteiten die een goede verdediger moet bezitten. Voor twee tot drie jaar was hij ook echt de beste verdediger van de wereld. Ik ben dat nog lang niet, maar ik doe er alles aan om dat wel ooit te worden."

Feyenoord-doelman vertrekt