'Opnieuw drie explosies in Rotterdam, twee Feyenoord-cafés beschadigd...'

Eerder deze week werd er al een aanslag gepleegd op een Feyenoord-café en dinsdag en donderdag was het helaas weer raak.. In totaal waren er drie explosies in Rotterdam en twee daarvan hebben mogelijk verband met de Klassieker van aanstaande zondag. De politie onderzoekt of er een verband is met Feyenoord - Ajax.

Politie Rotterdam communiceert op de officiële kanalen: "In Rotterdam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie explosies geweest. Voor de tweede keer in een week tijd raakte daarbij een café in Rotterdam-Zuid beschadigd. Dit keer was er een ontploffing bij The Hide Away op het Kreekplein, een café dat bekendstaat als een plek voor Feyenoord-supporters. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen."

'Link met Klassieker onderzocht'

Eerder was Feyenoord-café 't Haantje al slachtoffer van een harde explosie: "Beide cafés zijn plekken die vaak door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er een verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord-Ajax aanstaande zondag wordt nog onderzocht. Verder raakte in de Forelstraat in Hoogvliet een portiek van een flat flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom. Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing te horen. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blecourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders ondergebracht worden." 

Eerder deze week werd er al een aanslag gepleegd op een Feyenoord-café